Ласкаво просимо, трон наразі вільний
22
серпня 2017 О 12:03
278
15 корисних продуктів літа

Літо, настояне сонцем і пригодами, пропонує нам з вами цілу колекцію корисної та здорової їжі. Збирайте урожай, наповнюйте свої продуктові кошики і холодильники продуктами, які наповнять енергією, подарують легкість і здоров’я. Що це за чудо-продукти? Дізнаємося просто зараз на Першому українодівочому сайті гарного настрою «Каралєвна».

КАВУН

Цей чудовий барвистий красень не тільки втамує спрагу, але й наповнить організм корисними вітамінами А і С. Кавун чи не найулюбленіший літній фрукт, але через природній солод дехто вважає, що кавун містить у собі надто багато цукру, а тому уникає його. Насправді ж дієтологи рекомендують смакувати кавунами, тому що вони соковиті, смачні, корисні й запросто поповнять організм необхідними запасами рідини, а відтак мають ще й очисні якості.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/nipapornnan

КРЕВЕТКА

Креветки смачні, нема чого сперечатися. Так, у них міститься холестерин, але цікавим є той факт, що холестерин, який ми споживаємо у продуктах нейтралізує дію холестерину, який містить у нашій крові. Ось такий корисний фокус виходить! Також креветки багаті на протеїн, мають низький вміст жирів, а також є джерелом omega-3s та вітаміну B12. Коктейль із креветок кому в студію?

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/clubfoto

КУКУРУДЗА

Жовтенька, замашненька кукурудзонька – та на неї аж радісно дивитися! Колись у далекі 80-ті діти гралися з її качанчиками, уявляючи, що то маленькі лялечки. А як смакувала варена кукурудза, не передати словами! Кукурудза містить корисний для нашого організму лютеїн, який нейтралізує вільні радикали, які присутні в ретині (світлочутлива сітківка ока), відтак запобігає захворюванню очей та втраті зору у літньому віці. Організм людини не може виробляти необхідної для зору кількості лютеїну, тому його потрібно вводити з харчуванням, тож поки не пізно, їмо кукурудзу!

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/valentinarr

СЕЛЕРА

Радимо включити цю рослинку до переліку набору продуктів для барбекю! Так, селера дуже корисна. По-перше, вона спалює більше калорій, аніж у ній міститься, тобто якщо ви з’їсте селеру, то не наберете зайвих калорій, а навпаки, втратите кілька! По-друге, вона допомагає швидше вивести токсини з організму. Куріння, радіація, алкоголь, інфекції – негативних наслідків допоможе позбутися саме селера. По-третє, селера – джерело рослинної клітковини й позитивно впливає на роботу кишківника.  

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/sunstock

НАСІННЯ СОНЯШНИКА

Так, це жахливо – сидіти на лаві й лузати насіння. Але ж можна їсти красиво! У будь-якому супермаркеті можна знайти нині очищене насіння, насипати його вдома у красиву піалку й споживати в процесі читання книжки або перегляду фільму. Соняшникове  насіння – це потужне джерело вітаміну Е, відноситься до групи антиоксидантів, необхідний для збереження молодості і регенерації шкіри, бере участь у клітинному метаболізмі, перешкоджає утворенню тромбів. У 100 г насіння соняшнику міститься 234% добової норми цього вітаміну! Також до складу насіння входять рослинні олії, вітаміни, мікроелементи, амінокислоти.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/AntiMartina

 КВАШЕНА КАПУСТА

Квашена капустка – недооцінений делікатес! Добре смакує із шматочками сала та картоплею «в мундирах». Але чим вона настільки корисна? У квашеній капусті міститься велика кількість білків, мікроелементів і вітамінів, а саме вітаміну С, який здатний зберігатися в кислій капусті протягом півроку. Тож прихильники цієї страви їдять собі та й горя не знають, бо вірусні та інфекційні захворювання минають їх десятим боком. Також важливо знати, що під час процесу закваски у капусті утворюється молочна кислота, яка сприяє нормалізації кишкової мікрофлори, а також пригнічує розвиток шкідливих бактерій. Тож якщо ви не давно не куштували кислої капусти, саме час починати її квасити. Готуватися до осінньо-зимової пори.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/BWFolsom

ГРИБИ ПОРТОБЕЛЛО

Яка ж красива назва! Чи не італійська? А насправді гриби портобелло – це різновид шампіньйонів, тільки з темними капелюшками . Ці грибочки багаті на вітаміни, мікроелементи, амінокислоти, завдяки чому покращують склад крові, є хорошим профілактичним засобом проти онкозахворювань, покращують роботу імунної системи, підтримують та живлять клітини головного мозку, сприяють зниженню ваги і покращують чоловічу потенцію.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/HandmadePictures

АЙС-КАВА

Ммммм, кава з льодом – саме те, що треба посеред спеки дня! І якщо це ваш улюблений літній напій, то можемо запевнити: це не тільки смачно, це ще й корисно. У каві містить антиоксидант, який допомагає нормалізувати вміст цукру в крові. Дослідники Гарвардської школи здоров’я (Harvard School of Public Health) стверджують, що жінки, котрі вживають хоча б одну чашку кави в день, на 13% зменшують свій ризик потрапити до групи тих, хто хворіє на діабет 2 групи. Також вживання кави допоможе знизити ризик таких захворювань як  хвороба Альцгеймера, Паркінсона, захворювання печінки. Тому пийте, але не впивайтеся, знайте міру, але насолоджуйтеся кожною чашкою, знаючи, що у ній для вас є користь.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/GooDween123

АБРИКОСИ

Абрикоси – помаранчеві, сонцесяйні, ароматні й корисні для здоров’я. Вони – джерело  бета-каротину, який запобігає утворенню катаракти та віковим проблемам з м’язовою системою. Також абрикоси містять мінерали, корисні для діяльності м’язів та нервової системи. Тому насолоджуйтеся, доки вони є, стиглі й соковиті, неймовірно смачні й корисні.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/AnnaBreit

ВИШНІ

Вишня оспівана у піснях, про неї існує безліч легенд та історій, і ще більше рецептів смачних страв та солодкої випічки. І дуже корисно смакувати саме свіжими ягодами. Так, так вони трішки кислуваті, а тому надто багато їх не з’їси, але користь, яку вони приносять організму неоціненна, адже вони: стабілізують роботу серцево-судинної системи, зміцнює капіляри, покращує стан нервової системи, заспокоює і піднімає настрій, зміцнює сон, знімає втому, а також виводить з організму токсини і шлаки. Їже вишні, одним словом!

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/anna1311

СЛИВИ

Сливи прекрасні! Насичений, глибокий і загадковий колір, солодкий, соковитий смак, легка, ненав’язлива кислинка часом. Їх хочеться їсти багато, так ми і робимо. А ще сливи дуже корисні й необхідні нашому організму, адже містять у собі цілий комплекс мікроелементів (магній, фосфор, калій, фтор, марганець, кальцій, мідь, хром, цинк, натрій, харчові волокна, білки і вуглеводи). Сливи можна вживати у свіжому, сушеному і вареному вигляді, варити з них компоти, випікати пироги! І що найцікавіше, вітамін Р, котрий міститься у сливах, не зникає при термообробці, а тому потрапляючи в наш організм, чинить позитивну дію на артеріальний тиск, одночасно будучи відмінним помічником для зміцнення кровоносних судин.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/Valentyn Volkov

ПЕРСИКИ

Сматока! Навіть про красиву дівчину кажуть: "Ах, прекрасна, як персик!". Ще б пак! Адже персик уособлює свіжість та здоров’я, а також сприяє поліпшенню пам’яті і роботи мозку, все це завдяки високому вмісту фосфору і калію. Також персики допомагають легше пережити стрес, відновити сили після нервової напруги, приборкати емоції і заспокоїтися. У персиках міститься цілий комплекс вітамінів, органічних кислот, мінеральних і пектинових речовин, які сприятливо впливають на всі системи організму. Тож насолоджуйтеся персиками, і нехай життя буде солодким!

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/Natikka

АВОКАДО

Цей екзотичний зелений красень стане окрасою вашого столу! Як багато страв і закусок із використанням авокад існує в мережи: шукай, знаходь, готуй і насолоджуйся! М’якоть зрілого фрукта використовують переважно при приготуванні холодних страв: її кладуть у салати, закуски, нарізають для бутербродів, в десертах використовують рідше. У вегетеріанській кухні в деяких стравах цей плід замінює м’ясо і яйця. М’якоть плоду багата на вітаміни, особливо Е та В, різні мінеральні речовини, мікроелементи. Авокадо може допомогти в стресових ситуація, заспокоюючи систему. Регулярне вживання в їжу цього фрукта зменшує ризик інфаркту, допомагає знизити артеріальний тиск.

Фото: iStock/Suzannah Skelton

ЦУКІНІ

Цукіні – ніжний, смачний, з італійськими травами або у компанії з баклажанами і томатами, м-м-м! Смакує чудово! Для тих, хто страждає порушенням обміну речовин, цукіні незамінний, як продукт з високим вмістом клітковини, що сприяє не тільки нормалізації метаболізму, а й профілактиці розвитку раку кишечника. Гарна новина для жінок, що відчувають проблеми зі шкірою. Вугрі, нездоровий колір обличчя, сухість, лущення — прояви нестачі в організмі вітаміну C, готуйте страви з цукіні й результат дасть про себе знати.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/StockImages_AT

ПОМІДОР

Сеньор-помідор, славний овоч! Там і глюкоза, і фруктози, і йод, магній, натрій, цинк, залізо, марганець. Список вітамінів також вражає: A, B, B2, B6, K, PP, E. Окрім цього, помідори допомагають у профілактиці онкологічних захворювань, а також підтримують серцеву систему в нормі. А томатний сік? Любителі соку знають, за що його люблять! Адже він наповнює організм калієм, натрієм, залізом і іншими корисними речовинами. Особливо корисний томатний сік для людей, що страждають діабетом. Мабуть, через свої властивості, а ще – через чудовий, рум’яний зовнішній вигляд помідор займає чільне місце на наших з вами столах, адже салати і страви за участю сеньйора-помідора завжди смакують усім без винятку.

Фото: Emma Kapotes/Rd.com, iStock/nipapornnan

Літо уже майже добігає кінця, але щедро залишає по собі неймовірну кількість смакоти! Це його дар для нас, аби ми залишалися здоровими круглий рік й з нетерпінням чекали нового літа!

Джерело: http://www.rd.com

Каралєвна
Автор:
Каралєвна
comments powered by HyperComments