Ласкаво просимо, трон наразі вільний
21
серпня 2019 О 7:10
310
Мама і кар'єра. Інтерв'ю з Сільвією Бронецькою

“Коли діти підростають, то хочуть мати маму, якою можна пишатись” - Сільвія Бронецька, мама трьох дітей, кулінарний блогер, віце-міс Україна, радіоведуча, красива, ефектна жінка.

Сільвію я вперше побачила у ролику про Одесу, де вона зіграла Моніку Белуччі. Зустрічаємось у Києві. Сільвія зі старшою донькою Марсель. По очах бачу, що донька дійсно пишається і захоплюється своєю красивою мамою. Сільвія таки схожа на Моніку Белуччі. Красива, успішна, доглянута, впевнена в собі струнка брюнетка, мама аж трьох дітей, та ще й не проти четвертої. Я прийшла на зустріч зі своєю малечею, що вже починає активно забирати телефон і змітати все зі столу. Сільвія сміється і згадує, що колись хотіла створити модельну агенцію і так само ходила на всі зустрічі, зйомки та покази зі старшою донькою, коли та була маленькою.

Так що з модельною агенцією, запитую

Вона не була успішною, але залишився цінний досвід. Взагалі, кожна моя дитина давала поштовх якомусь новому починанню в житті, і це абсолютно нормально після пологів переповнюватись креативними ідеями.

Я так розумію, кулінарний блог народився відразу після наступної дитини?

Приблизно так. Після другої дитини я не могла схуднути, тому звернулась до дієтолога, який на 72 дні розписав харчування для мене. Тоді у мене була трьохрічна Марсель, яка зараз сидить з нами, піврічний Тео, чоловік і я з дієтою. Потрібно було готувати 4 різних сніданки, 4 різних обіди, і т д. Я зрозуміла, що або зійду з розуму, або мені треба щось придумати. В 2014 році отримала пропозицію прийняти участь в конкурсі "місіс Україна", і однією з умов було показати певний талант. Я не співаю, не танцюю. Так, я фотографую, але як на сцені це показати? Просто показати фотографії? Це не зовсім оригінально, на мою думку. І я придумала, що потрібно створити кулінарний блог, і, разом з тим, перетворити свою домашню рутину на захоплююче заняття. На конкурсі я презентувала відео, де ми з Марсель варили варення, а потім подарували журі сувенірні баночки з ним.

Ви кажете, створили кулінарний блог. А хто знімає відео, монтує?

 Я вважаю, що успішний блогер повинен робити все сам: і знімати, і фотографувати, і монтувати, і займатись маркетингом. Якщо ти лише вигадуєш, а хтось робить все інше – це вже не блог. Звичайно, головне -  це контент. Але я належу до тих людей, яким важливіша якість картинки, а не кількість переглядів.

Тобто, ви робите все сама. А як і коли ви цьому навчились з дітьми на руках?

Мені завжди подобалось робити фотографії, знімати відео і все це обробляти. Був такий період, коли я ще працювала в офісі і в компанії практично не було діяльності. Дехто з моїх колег вже навіть в карти починав грати на комп’ютері. Я тоді занурилась в онлайн уроки по графічному дизайну, і зараз мене ці навички та вміння дуже рятують. Те, чого ми навчились, завжди залишається з нами. Звичайно, можна когось найняти, щоб тобі все зробили за гроші, але я вважаю, краще, щоб тебе навчили, або, в ідеалі, навчитись самому.

Ви ще ведете програму на радіо "О чем говорят женщины"? Як ви стали радіоведучою?

Радіо в моєму житті з’явилось випадково. Після конкурсу краси я розуміла, що мені подобається бути на сцені, і було просто внутрішнє бажання якось проявлятись в цьому напрямку. Знайома запропонувала разом з нею вести жіночу передачу. Я до цього навіть в радіорубку не заходила. Тоді я дуже ретельно підготувалась до першого ефіру, роздрукувала все що хотіла розповісти. Правда, під час ефіру, не могла вимовити жодного слова через хвилювання, лише тремтячім голосом читала з аркуша. Причому, це ж не була якась політична передача, а просто приємна жіноча розмова. Мені тоді сказали: “Насолоджуйся цим хвилюванням, бо воно скоро пройде.” Зараз, коли я вже спокійно веду ефіри, то розумію, що отримання цього досвіду – це справжня насолода. Люди стрибають з парашутами, підкорюють вершини, а тут вийшов в прямий ефір і отримав безпечну дозу адреналіну. (Сміється)

З ким залишаєте дітей, коли ви на радіо або зустрічах?

По-різному. Частіше за все вони в школі та дитсадку. Влітку допомагають батьки, бувають випадки коли беру їх з собою, кожен з них все не один раз побував зі мною на ефірі. Старші люблять коли до мене приходять знаменитості. Завжди хочуть піти зі мною та зробити селфі.  

Чи плануєте ще дітей?

Я завжди знала, що у мене буде багато дітей. Вагітність - це мій улюблений стан. Можна не втягувати живіт і їсти все що заманеться. (Сміється)

Що порадите новоспеченим мамам?

В першу чергу, закрити очі і подумати про себе. Здорова, врівноважена, доглянута, задоволена мама – це щастя для всієї сімї. Мамі потрібно вміти знаходити час для себе, тоді у неї буде більше ресурсу віддавати. Коли жінка втомлена, зла і нещаслива, то вона не в змозі любити і наповнюватись. Потрібно, як в літаку: одягнути кисневу маску на себе, а тоді на інших. В жодному разі не можна жити за принципом “Я все сама”. Потрібно старатись делегувати. Якщо робити вибір між тим, чи залишатись з дитиною 24 години сім днів на тиждень і відкриттям власного бізнесу, то я виберу останнє. Звичайно, якщо вам подобається бути постійно без перерви мамою, і ви отримуєте від цього задоволення, тоді це правильно. Просто, не можна робити жертв і обов’язків зі своїх дітей. Коли діти виростають, то для них важливіше не те, скільки разів ти водила їх на танці, а хто ти і яка ти. Я завжди захоплювалась своєю мамою і хотіла бути на неї схожою. Зараз намагаюсь теж реалізовуватись на повну і показувати достойний приклад своїм дітям.

Як відпочиваєте всією сім’єю?

Ми кожного року їздимо в Буковель, де всі катаються, крім мами. Мені не подобається кататись на лижах. Правда, коли я ще тільки зустрічалась зі своїм майбутнім чоловіком, то хотіла показати, що я дуже спортивна і каталась. (Сміється) А зараз для мене Буковель - це поїсти, поспати, погуляти з дітьми під ялиночками. Мені в житті достатньо адреналіну під час прямих ефірів. Можливо, коли мені буде 80 років, підкорювати лижі буде прикольно. Також, постійно їздимо відпочивати на дачу. Нас - багато, і це такий гармидер у авто! Я кажу дітям, що поки не почнемо спокійно їздити на дачу, то не поїдемо автомобілем нікуди далеко.

Які книги читаєте?

Для мене читання - це велика розкіш. Увечері, вже валишся з ніг, вранці - діти відразу вимагають уваги. Протягом дня я постійно за кермом, тут на допомогу приходять аудіо книги. З великим задоволенням переслухала Булгакова «Записки юного лікаря». Влітку трохи більше часу, так як бувають затяжні ледачі дні на дачі і відносно спокійний час на пляжі, тоді можна приділити час читанню паперової книги. Цікаво було познайомитися з Зеландом і його «Трансерфінг реальності». Зараз відкриваю для себе Муракамі. З сумом розумію, що почнеться осінь, багато нових проектів і часу на читання буде значно менше.

Чи маєте свої поради з розвитку дітей?

Мені здається, що якщо завантажити дитину надмірними знаннями ще до школи, то вона спочатку буде все знати, а потім, коли цей багаж закінчиться, можуть виникнути труднощі з тим, щоб самій навчатись. Тому, я не є прихильницею раннього розвитку дітей. Все має бути у свій час. Взагалі вважаю, що віршики і тому подібне, можуть навчити у садочку, няня чи бабуся.  Від мами головне – це присутність, тепло, любов та власний приклад.

Який рецепт щасливих сімейних стосунків з чоловіком?

Це питання швидше до мого чоловіка. У мене немає рецепту. Має бути співпадіння характерів. У нас саме так. Я дуже імпульсивна людина, і мій чоловік не бере близько до серця всі мої перепади настроїв, інколи, навіть, коли я кричу чи нервуюсь через дрібниці, він сприймає це з гумором. В цьому плані мені дуже пощастило, і я йому за це страшенно вдячна.

А ще, мені здається, що жінці потрібно думати перед заміжжям і, перш за все, вибирати хорошого батька для своїх дітей, щоб це був чоловік, з яким ви можете разом чогось досягнути.

 Який шлях від ідеї створення блогу, до його монетизації?

Я презентувала лекцію на цю тему на "Супервумен": "Як перетворити щоденний обов’язок на хоббі та монетизувати його". Блогера-початківця мало хто знає, і він майже нікому не цікавий. Потім, коли кількість підписників збільшується, настає час, коли з’являються компанії, що бажають працювати на умовах бартеру, тобто вони тобі дають товар безкоштовно чи зі знижками, а ти за це розказуєш про них у своєму блозі. Я дуже швидко перейшла на другий етап, але до монетизації свого блогу я йшла майже 5 років. Зараз я співпрацюю з виробниками посуду та продуктів харчування. Звичайно, ті кошти, які дає мені мій кулінарний блог, є меншими за мої щоденні витрати. Все ж таки, основним годувальником сім’ї є мій чоловік.

Якщо б у вас не було кулінарного блогу, то чим би ви зараз займались?

Можливо, випускала б Журнал. Я колись цим займалась. Робила все повністю під ключ. Можливо, ще б щось придумала.  Я не боюсь ніякої роботи і не боюсь починати щось нове. У всіх був момент, коли вони цього ніколи не робили. Всьому можна навчитись. Головне - цілі і те, що мені подобається. Якщо мені доведеться працювати, щоб прогодувати сім’ю, я піду продавати рибу на «Привозі» і зроблю це з феєрверком. (Сміється)

Сільвія дійсно є доказом того, що все в житті можна робити з феєрверком. Магнетизм, цілеспрямованість і впевненість цієї жінки вражають. Навіть, якщо ти багатодітна мама і готуєш на кухні по 4 страви на раз – це можна зробити красиво і з великою популярністю. Для цього, звичайно, потрібен креативний підхід, краса і розум, а головне, як каже Сільвія, - порядок в голові і правильно розставлені пріоритети.

Наталія Говда
Автор:
Наталія Говда
comments powered by HyperComments