Ласкаво просимо, трон наразі вільний
20
березня 2017 О 23:02
165
Сніданок з Дмитром Ходацьким. Сицілійський гарбуз

Гарбуз - цей чудовий овоч, мабуть найбільш недооцінений з усіх. На перший погляд може здатися, що гарбуз - несмачний простак. Дійсно, а-ля натурель, смак не дуже яскравий. Але варто додати блиску спецій, аромату приправ, ніжності вершкового масла, духмяної рослинної олії, приправити м'ясним фаршем і прикрасити винним соусом, як від колишнього простака не залишиться і сліду. Гарбуз, як Попелюшка, вимагає уваги і обробки.

У гарбузі їстівне майже все - від квітки, до плоду. Цей красень унікальний, він здатен перенести будь-яку кулінарну обробку - від запікання до маринування, відмінно поєднується з усіма можливими інгредієнтами - від смаженої з перцем яловичини до солодких сухофруктів. Страви з гарбуза дуже популярні в усьому світі. У Європі з гарбуза варять суп, готують запіканки, пюре, салати, а в австрійській Штирії можна покуштувати навіть гарбузовий шнапс і гарбузової кави. У Вірменії гарбуз печуть, додають у плов, фарширують рисом або кизилом з горіхами. В Індії - роблять відмінну халву.

Калорійність гарбуза на 100 грам всього 22 ккал, як бачите гарбуз дуже низькокалорійний. Тому, це просто незамінний продукт для бажаючих схуднути.

Сьогодні у нас салат із гарбуза у світлі італійських традицій.

Вам знадобиться:

- 150-170г гарбуза

- 1 зубчик часнику

- корінь імбиру - 3 см

- 1 ст.л. оливкової олії

- 1 ст.л. лимонного соку

- 4 гілочки свіжої м'яти

- розмарин

Як готувати:

1. Гарбуз очистити від серцевини і шкірки. Нарізати на тонкі пластинки, приблизно 3×3 см.

2. В окремій мисочці змішати лимонний сік, оливкову олія, вичавити часник та імбир. М'яту подрібнити і додати в заправку. Перемішати.

3. Гарбуз викласти на пергамент для запікання або фольгу, полити заправкою і перемішати. Закрити конвертиком.

4. Випікати при 200 градусах приблизно 20-30 хвилин, до м'якості. Потім відкрити «конверт» і випікати ще 5-10 хвилин.

5. Дістати та прикрасти тим’яном з м’ятою.

 

Сьогодні саме той випадок, коли кажуть, що краще один раз спробувати, ніж прочитати. Вирушайте в магазин за смачним гарбузом. І можливо саме сьогодні Ваш гарбуз перетвориться в карету ;)

 

Дмитро Ходацький
Автор:
Дмитро Ходацький
comments powered by HyperComments