Ласкаво просимо, трон наразі вільний

Цитрина

Цитрина

Горнятко, аромат, Індія, спокій, потяг, гарячий, смачний! Це такий асоціативний ряд у мене намалювався від однієї тільки думки про чай! Але тут бракує одного слова!  Знаєте якого? Тут бракує цитринки! Адже чай з цитринкою буде мати такий неймовірний кислувато-солодкий присмак! Мням! Смакота! Так! Так! Так! Це лимон! Корисний фрукт, він містить вітамін С, такий потрібний в осінньо-зимовий період!

Цікаво, що в Індії цей плід має назву німу, а в Китаї лі-мунг, що означає «корисний для мам». Треба прислухатися до розумних людей, вони багато чого знають. Так ось, швейцарський ботанік Декандоль, вважає, що батьківщиною лимона є Індія. Цитрина там росте в дикому стані в гірських місцевостях біля підніжжя Гімалаїв. Звідти у давнину лимон потрапив у Месопотамію, де акліматизувався. Потім він завітав до Італії! А славнозвісний Колумб привіз його до Америки! Хороший чоловік - все віз додому, хазяйновитий! В дорогих ісламських садах лимон був почесним гостем та декоративною рослиною. Ай молодець, лимон, стільки подорожував! 

А ще цитрину можна додавати в будь-які страві, від цього вони будуть ще смачнішими. А ще, а ще лимонний сік використовується для виготовлення лимонаду. Цитрина є основою для виготовлення популярного італійського лікеру лімончелло. Крім того, лимонну цедру додають у випічу, пудінги, морозиво. А ви куштували солоні лимони? Вони вважаються делікатесом у марокканській кухні. А які страви, з додаванням лимону, ти знаєш?

П.С: А якось я посадила лимонну кісточку, і чекала, чекала! І ось одного дня моє лимонне дерево з’явилося на світ, ото було справжнє – ЦИТРИНКОВЕ СВЯТО!